اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی پسورد

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود

ورود

اکنون ثبت نام کنید

شما می تونید با ثبت نام در انجمن آکادمی آنلاین درسمن از همه امکانات انجمن استفاده نموده و پاسخ سوالات علمی خود را در زمینه های مختلف بدست آورید.

آموزش نکات کلیدی برای برنامه نویسان مبتدی

آموزش نکات کلیدی برای برنامه نویسان مبتدی

نکات کلیدی برای برنامه نویسان مبتدی

هنگام تمرین و یادگیری برنامه نویسی، درک عادت های خوب و بد بسیار مهم است. کاربران سوالات زیادی از ما می پرسند که گاهی یا بیش از اندازه درگیر جزئیات شده اند و یا گاهی از برخی نکات مهم برنامه نویسی سریع عبور کرده اند. آشنایی با نکات کلیدی و طلایی برنامه نویسان در فرایند برنامه نویسی می تواند به شما در داشتن یک پایه خوب در برنامه نویسی کمک کند. ما در این مقاله می خواهیم نکات کلیدی برنامه نویسان و عادت های خوب و بدی که شما هم ممکن است آن ها را انجام دهید را بیان کنیم، پس با ما همراه باشید.

نکات کلیدی و طلایی شروع برنامه نویسی

برنامه نویسی یکی از جالب ترین کارها در دنیا است زیرا سختی و سادگی کار، کنار هم قرار گرفته است. نکات ریزی و مهمی در حرفه برنامه نویسی وجود دارد که به  کمک آن افراد مبتدی می توانند رشد کنند و به یک توسعه دهنده خوب تبدیل شوند. نکات طلایی در برنامه نویسی کم نیست، اما خوب است با مهمترین آن ها آشنایی داشته باشید تا هنگام کد نویسی آن ها را رعایت کنید تا به یک عادت خوب تبدیل شود. نکات مهم که برنامه نویسان در مرحله اول باید بدانند عبارت اند از:

♦ عدم تکرار کد

از نکات مهم و اساسی در برنامه نویسی عدم تکرار کد می باشد. شما باید از همه آموختن های خود  در جای مناسب استفاده کنید. کدهای که با استفاده از این اصول نوشته می شوند کد DRY(Don’t Repeat Yourself) نامیده می شود. هدف اصل DRY کاهش اطلاعات تکراری می باشد؛ یعنی یک کد و یا یک منطق در برنامه نویسی رو مدام تکرار نکنیم.

مدیریت این کدها خیلی سخت می باشد مخصوصا اگر تغییر در منطق برنامه ایجاد شود، باید در همه بخش های برنامه تغییرات لازم انجام شود و اغلب برنامه نویسان این نکته را فراموش می کنند و در برنامه خود با خطا روبه رو می شوند. تکرار کد یکی از نکاتی است که برنامه نویسان مبتدی حتما باید آن را رعایت کنند. مثلا گاهی برای  برنامه خود چندبار یک بخش را کپی می کنید و استفاده می کنید در صورتی که دستور حلقه و شرط می تواند جایگزین خوبی برای کدهای تکراری و طولانی باشد. گاهی استفاده از framework  در طراحی سایت هم نیز به نوعی به کاهش کدهای تکراری کمک می کند.

♦ انتخاب نام متغیر

استفاده از متغیر و وجود آن در هر زبان برنامه نویسی، کاربردی و  ضروری است. از آنجا که متغیرها به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند، پس برای انتخاب نام متغیرها خود یک اصل داشته باشید تا کد برنامه شما خوانا و قابل فهم باشد.

متغیرها باید به طور دقیق و مرتب نامگذاری شوند تا وقتی بعداً در صورت نیاز کد برنامه را خواندید، درک برنامه برایتان دشوار نباشد. مثلا شما در حال نوشتن برنامه ای هستید که از نرخ بهره(interest rate) برای محاسبه استفاده می کند. شما یک نام برای این متغیر باید استفاده کنید.

تنها چیزی که ما در مورد نام اول برای این متغیر می دانیم این است که این یک نرخ(rate) است. اما چه نوع نرخی است؟

این کد درست کار می کند، اما اگر بعد از مدتی بخواهید کد را بخوانید، خواهید دید که خوانایی پایینی دارد و این یک نکته طلایی در نام گذاری متغییر است که برنامه نویسان برای موفقیت و حرفه ای شدن باید آن را رعایت کنند. در عوض، نام دوم interest rate برای متغیر معنی وضوح و روشنی دارد.

♦ نظرات یا کامنت های

در کد نویسی خود از کامنت یا همان نظر استفاده کنید زیرا کامنت ها بهترین سند و روش برای توصیف کدهای شما می باشد. شما با کامنت می توانید توضیحات بیشتری در مورد بخش های مختلف کد به کد برنامه اضافه کنید. نظرات در زبان برنامه نویسی مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. برنامه نویسان مبتدی به کمک درج کامنت در کد می توانید از پیش آمدن مشکلات مختلف جلوگیری کرده و درک برنامه را نیز آسان کنند.

اضافه کردن توضیح درباره علت استفاده از هر شئ در برنامه نویسی شئ گرایی و یا استفاده از یک عملگر در برنامه باعث می شود بعد از گذر زمان هم کدهای برنامه قابل درک باشد. خوانایی کد سبب می شود کار برنامه نویس و توسعه دهنده سریع و آسان شود.(برای ایجاد یک تغییر در کد نیازی به خواندن همه کد نیست، به کمک کامنت می توانید سریع بفهمد هر بخش از کد چکاری انجام می دهد و تغییر لازم را انجام دهید)

♦ زبان برنامه نویسی

شما به ساخت برنامه با یک زبان برنامه نویسی و گذراندن یک روند همیشگی عادت کرده اید، ولی اکنون در انجمن های برنامه نویسی و توسعه دهنده آنلاین سوالاتی درمورد زبان های مختلف و کیفیت آن ها است. یکی دیگر از نکات مهمی که برنامه نویسان مبتدی و توسعه دهندگان باید بدانند وجود سوالات مختلف برنامه نویسان درباره برنامه نویسی و زبان های برنامه نویسی است. این نکته طلایی را همیشه به خاطر بسپارید که این ها محدودیت زبان ها و فناوری های جدید است.

آیا زبان برنامه نویسی که من یادگرفته ام کامل و کافی است؟ آیا باید برای برنامه خود از جاوا اسکریپت استفاده کنم یا باید از framework مانند Node.JS یا Express استفاده کنم؟ برای توسعه برنامه باید از پایتون، اسکالا و یا روبی استفاده کنم؟ C یا C ++ یا C #؟ کدام فرمورک بهترین است؟ MongoDB یا SQL یا SQLite باید کدام را برای یک پایگاه داده بیاموزم؟ آیا این زبان منسوخ شده است؟

پس بدون نگران روی اصول اولیه تمرکز کنید. زبان ها می آیند و بعد از مدتی منسوخ شده و از بین می روند. اما موفق ترین توسعه دهندگان کسانی هستند که حل کننده مشکل باشند و برنامه نویسی خود را بر روی تفکر الگوریتمی بسازید و آنگاه همه چیز در جای خود قرار می گیرد.

این زبان ها و فناوری ها فقط ابزار هستند اگر بدانید مشکلات چیست، می دانید از کدام ابزار و به چه صورت برای حل مشکلات از آن ها استفاده کنید.

 

♦ نسخه پشتیبان از کد

همیشه سعی کنید برای حفاظت از کد برنامه، به صورت منظم از کدهای خود فایل پشتیبانی بگیرید. تهیه نکردن فایل پشتیبانی برای محافظت از کد برای توسعه دهندگان مبتدی ناامید کننده و برای افراد با تجربه فاجعه بار است. دوستانی که برنامه نویسی را تازه آغاز کرده اید تهیه فایل پشتیبای از برنامه یادتان نرود؟!؟!؟!

به عنوان یک برنامه نویس تهیه نسخه پشتیبان از کار خود بسیار مهم است. همان طور که ذخیره فایل ورد و اکسل خیلی مهم است و مدام آن را انجام می دهید، کدهای برنامه هم همین شرایط را دارد و هیچ تفاوتی با هم ندارند.

بیاموزید که چگونه فایل های خود را مدیریت کنید. اینکه نسخه پشتیبانی کد با چه نرم افزاری و چگونه تهیه می شود و یا اینکه نسخه های مختلف کد چه تفاوتی با هم دارند مهم نیست. این نکته مهم است که اگر کامپیوتر شما خراب شود یا یک شبکه خراب شود، نمی خواهید یک تغییر مهم را از دست بدهید.

♦ کد پیچیده

کد نویسی یک تست ضریب هوشی و یا یک چالش ذهن نیست. هدف شما نباید این باشد که از دستورها و کدهای پیچیده برای برنامه خود استفاده کنید. هدف این است که؛ یک راه حل کارآمد برای حل مشکل با یک کد مناسب کوتاه و ساده نوشته شود زیرا نوشتن کدهای ساده راحت می باشد و مدیریت آن مخصوصا برای برنامه نویسان مبتدی آسانتر است.

منظور از کدنویسی ساده این نیست که به دنبال گرفتن میانبر باشید. کد نوسی ساده یعنی؛ تجزیه و درک مسئله ای است که می خواهید برای آن برنامه بنویسید و نوشتن ساده ترین کد و دستور را برای آن می باشدد. شبه کد می تواند در این زمینه کمک زیادی به شما کند.

♦ نپرسیدن

برنامه نویسی کار سختی است، برای رشد و پیشرفت در آن باید به صورت مداوم مطالعه کنید و آموزش ببینید. در صورت نیاز به راهنمایی حتما سوال بپرسید، از سؤال پرسیدن  نترسید.(می توانید سوالات خود رو در انجمن برنامه نویسی بپرسید)

بیشتر برنامه نویسان کهنه کار خوشحال هستند که دانش و ایده های خود را به اشتراک بگذارند پس از این فرصت استفاده کنید.

فقط اطمینان حاصل کنید که هم بررسی های لازم را انجام داده اید و هم واقعا تلاش خود را کرده اید. اگر بدانند که شما تلاش زیادی برای یادگیری اختصاص داده اید، توسعه دهندگان خبره بیشتر برای راهنمایی شما وقت می گذارند. نکته طلایی و مهم در رشد و پیشرفت خود در برنامه نویسی پرسیدن و یاد گرفتن است.

به عنوان یه برنامه نویسی مبتدی نه بلکه به عنوان یه فرد عادی همیشه یادت باشه که؛ ندانستن عیب نیست، بپرسیدن عیب است.

♦ برنامه ریزی

نوشتن کد یک برنامه با برنامه ریزی و طراحی مناسب شروع می شود. قبل از ساخت هر چیزی به یک نقشه و برنامه ریزی دقیق نیاز داریم، ساخت یک برنامه و نوشتن کدهای آن به همین شکل می باشد.

قبل از اینکه حتی یک خط کد بنویسید، هدف برنامه ­­ای که می خواهید بسازید را شناسایی کنید تا در میانه راه سرگرم جزئیات نشوید و از هدفتان دور بمانید. بدانید مشکل و مسئله چیست و چگونه می خواهید آن را حل کنید.

♦ استراحت

واقعاً استراحت کنید! برنامه نویس از نظر ذهنی نیاز به استراحت دارد. اگر برنامه نویسی شما ساعت­ ها ادامه داشته باشد و به مغز بیش از حد فشار آورد، سرانجام شما فرو می ریزد. حتی بدتر از خستگی، ممکن است دچار سردرد یا گردن درد شوید، نشانه آن فشار و درد چشم می باشد.

اگر هنگام برنامه نویسی چندبار تلاش کردید موضوعی را حل کنید ولی نتوانستید، وقت آن است که استراحت کنید. کمی از صفحه نمایشگر سیستم خود(حتی مبایل) دور شوید و کاری را انجام دهید که از آن لذت می برید. کتاب بخوانید، به بیرون از منزل سر بزنید، پیاده­ روی کنید، برای شام بیرون بروید، هر چیزی که ذهن شما را برای مدتی از کار دور کند انجام دهید.

این گونه شما از نظر ذهنی بروز می شوید و هنگام بازگشت می توانید دیدگاه جدیدی در مورد کد خود پیدا کنید.

♦ سرگرمی

برنامه نویسی می تواند چالش برانگیز، ناامیدکننده و گاهی اوقات می تواند یک کارد و چنگال باشد. از چیزهای کوچکی که در مورد کد نویسی دوست دارید لذت ببرید و کمی تفریح ​​را فراموش نکنید.

این که آیا شما برای حل مشکلات پیچیده، ساختن طرح های زیبا و یا صرف یادگیری یک مهارت جدید وارد آن شده اید؟! پس از آنچه دوست دارید برای ادامه کار استفاده کنید. با کسی که عاشق همه چیز کد نویسی است صحبت کنید، الهام بگیرید! از ساختن چیز جدید هیجان زده شوید تا پایان آن را ببینید.

این ها همه سبب هیجان و سرگرمی در کار برنامه نویسی شما می شود.

 

نتیجه

هنگام ورود به برنامه نویسی یا سعی می کنید خود را سرگرم موضوعات و مباحث ساده کنید، یا اینکه سعی می کنید آنچه کد انجام می دهد را به خاطر بسپارید.  نکات طلایی برنامه نویسی را در برنامه های خود رعایت کنید و همواره تلاش کنید کد برنامه خود را بهبود دهید.

همیشه یادت باشه خواندن و نوشتن به زبان فارسی هم اولش سخت بود، خواندن و نوشتن کد به زبان برنامه نویسی هم اولش سخت است ام با دانستن این نکات برنامه نویسی را لذت بخش کنید.

راستی اگر خودت رو با حرفه ای ها مقایسه کردی نترس تلاش کن تا به آن مرحله برسید.

درباره faezeh


مرا دنبال کنید

ارسال یک پاسخ