تفاوت زبان های برنامه نویسی با زبان های اسکریپت نویسی

سوال

سلام وقت بخیر دوستان

می خواستم بدون زبان های برنامه نویسی با زبان های اسکریپت نویسی چه تفاوتی دارند

ممنون میشم که راهنمایی کنید، با تشکر

در حال بررسی 0
Dariush 5 سال 3 پاسخ ها 1015 دیده شده 0

پاسخ ها ( ۳ )

  1. مثال ساده ای از تفاوت زبان های برنامه نویسی با زبان های script
    فرض کنید با زبان c یک برنامه ساده مثلا ماشین حساب نوشته اید که قرار است تنها دو عدد را به عنوان ورودی بگیرد و و چهار عمل اصلی جمع، تفریق، ضرب و تقسیم را انجام دهد. در نهایت نیز نتیجه بر روی مانیتور نمایش داده شود. حال فرض کنید این ماشین حساب به شرکتی فروخته شود و آن شرکت بخواهد یک سری عملیات مهندسی بر روی آن انجام دهد به عنوان مثال مساحت یک دایره حساب شود. در این شرایط نیاز به وارد نمودن عددها به صورت دستی بوده و برای هر یک از محاسبات به صورت جداگانه باید عمل نمود. حال فرض کنید شرکت از شما می خواهد یک کاربرد دیگر به این ماشین حساب اضافه نمایید!
    درست حدس زدید در واقع در این شرایط شما باید برای هر تغییر از ابتدا شروع به کدنویسی از صفر نمایید. تا به اینجای کار حرکت تنها در قالب برنامه نویسی بوده است. راه حل چیست؟ بخش بعد تفاوت زبان های برنامه نویسی با زبان های اسکریپ نویسی را در قالب یک راه حل برای مشکل قبلی عنوان می نماید.
    تاثیر زبان های script
    راه حل مشکل عنوان شده در بخش قبل می تواند به سادگی پیدا شود. می توان کاری نمود که شرکت ها بتوانند با یک زبان بسیار ساده (فرض بر این است که در شرکت برنامه نویس حرفه ای وجود ندارد) که به زبان انسان بسیار نزدیک است یک سری دستورات و توابع مورد نیاز خود را به برنامه نوشته شده اضافه نمایند، مبرهن است که این روال نیاز به دانش برنامه نویسی خاصی ندارد. حال موضوع دیگری دیده می شود. اینکه برنامه نوشته شده کامپایل شده است و قطعا فایل اجرایی exe تولید شده که هیچ کس نمی تواند به آن تابعی اضافه نماید! چاره چیست؟
    حال می توان به قدرت اعجاب انگیز اسکریپ نویسی پی برد.

  2. در یک جمله می‌توان یک زبان اسکریپت نویسی را یک زبان برنامه نویسی تعریف نمود که نیازی به مرحله کامپایل ندارد. به عنوان مثال، قبل از اجرای یک برنامه‌ی نوشته شده به زبان C، ابتدا باید آن را کامپایل کنیم. اما هنگامی که یک برنامه به زبان JavaScript یا PHP می‌نویسیم، به راحتی می‌توانیم آن را اجرا نماییم. بنابراین می‌توان JavaScript را در دسته زبان‌های اسکریپت نویسی و زبان C را در دسته زبان‌های برنامه نویسی به شمار آورد.

    به طور کلی، برنامه‌هایی که کامپایل می‌شوند در مقایسه با برنامه‌هایی که تفسیر می‌شوند دارای سرعت اجرای بیشتری می‌باشند. به دلیل اینکه برنامه‌های کامپایل شده به زبان ماشین (۰ و ۱) تبدیل شده و همین امر باعث افزایش سرعت اجرای آن‌ها می‌شود. همچنین کامپایلرها تنها یکبار کد نوشته شده را خوانده و مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهند، اما مفسرها با هربار اجرای برنامه، کد را مورد بررسی قرار داده و برنامه را خط به خط اجرا می‌کنند. البته امروزه با توجه به وجود سخت افزارهای قدرتمند و شیوه‌ها و متدهای کد نویسی پیشرفته، این موضوع (سرعت اجرای برنامه) را نمی‌توان به عنوان مرزی میان زبان‌های برنامه نویسی و اسکریپ نویسی به حساب آورد

  3. سلام دوست درسمنی

    زبان های اسکریپتی دارای انعطاف پذیری بیشتری هستند.

    زبان های script زبان هایی با سطح بالا بوده که تشابه زیادی با زبان های برنامه نویسی معمولی دارند اما می توانند مستقیما به زبان ماشین کامپایل شوند. مشخص است که زبان های اسکریپ نویسی به تنهایی کاربردی نداشته و نیاز به برنامه از قبل نوشته شده می باشد و این زبان تنها بر روی آن برنامه سوار می شود و به این ترتیب نرم افزار واسط دستوری تمامی تغییرات اعمال می شود.

    یکی قوی ترین زبان های script پایتون بوده و از طریق نرم افزارهای واسط می تواند کارهای مختلفی انجام دهد. علاوه بر پایتون یک سری از زبان های دیگر از قبیل perl، java script، php و … نیز از دسته زبان های script محسوب می شوند.(اموزش رایگان پایتون در سایت درسمن موجود است شما می توانید در آنجا این دوره بصورت رایگان دانلود کنید در ضمن دوره جاوا اسکریپت هم از اول تیرماه بصورت غیرحضوری و رایگان برگزار خواهد شد،https://darsman.com ).

    مزایا و معایب زبان های script نسبت به زبان های برنامه نویسی:

    ۱-این زبان اجازه می دهد یک سری از ابزارهای نرم افزار توسط کاربر بدون نیاز به تغییر در سورس ارتقا یابد و همینطور کامپایل مجدد بدون ایراد صورت می پذیرد

    ۲-زبان های اسکریپ نویسی نسبت به زبان های برنامه نویسی بسیار ساده تر است

    ۳-می توان از زبان های اسکریپ نویسی برای برنامه های مختلف استفاده نمود

    ۴-سرعت پایین زبان های اسکریپ نویسی یکی از معایب آن محسوب می شود زیرا نیاز به صدا زدن یک سری توابع به صورت غیر مستقیم می باشد و عموما سورس کدهای استفاده شده در زبان های script برای همه قابل رویت بوده و می توانند از آن استفاده نمایند.

ارسال یک پاسخ